Barbara de Reijke voorgedragen als nieuwe burgemeester

7 dec, 2022

Noorhollandsdagblad 7 dec 2022.

De gemeenteraad van Blaricum heeft woensdagavond Barbara de Reijke aanbevolen als nieuwe burgemeester van Blaricum. Dat heeft de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Willem Pel, bekendgemaakt in de openbare raadsvergadering.

Barbara de Reijke volgt Joan de Zwart-Bloch op, die sinds 1 april 2008 burgemeester is van Blaricum.

Barbara de Reijke (1975) is na haar studie medische biologie en een MBA lange tijd werkzaam geweest in verschillende bestuurlijke functies in de zorg. Inmiddels is zij ruim vier jaar wethouder (VVD) van de gemeente Ouder-Amstel met de portefeuilles Financiën, Ruimtelijke Ordening, Wonen, Sport en Gezondheid. Daarvoor was zij van 2014 tot 2018 fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Ouder-Amstel.

De gemeenteraad van Blaricum ziet in De Reijke een stevige, daadkrachtige en verbindende bestuurder, die meerjarige politieke ervaring in het lokale bestuur heeft. Ook heeft zij ervaring met het werken met een gezamenlijke ambtelijke uitvoeringsorganisatie (samen met nog twee gemeenten).

De aanbeveling van de raad zal worden aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief na de ondertekening van het Koninklijk Besluit. Naar verwachting zal de beëdiging van de nieuwe burgemeester plaatsvinden op 8 februari 2023 in de Dorpskerk Blaricum.