College Blaricum weer compleet; Maria Klingenberg geïnstalleerd als wethouder

23 mrt, 2021

Gooi en Eemlander
Mirjam van Twisk
Het Blaricumse college is weer compleet. Dinsdagavond is Maria Klingenberg-Klinkhamer tijdens een speciale vergadering van de gemeenteraad als wethouder geïnstalleerd.
Klingenberg neemt de plek in die open viel toen Liesbeth Boersen vorige maand opstapte. Na het vertrek van Boersen schoof de partij van Boersen, De Blaricumse Partij, de Larense Maria Klingenberg naar voren als haar opvolgster. Zij neemt een flinke dosis politieke ervaring mee naar Blaricum. In haar woonplaats Laren maakte zij als raadslid en als wethouder jarenlang deel uit van het gemeentestuur, aanvankelijk als lid van het CDA, later trad zij toe tot Liberaal Laren. Eigenlijk zou zij eerder deze maand al worden geïnstalleerd, maar dat kon op de valreep niet doorgaan wegens ziekte van Klingenberg.

Het college heeft afgesproken dat de nieuwe wethouder het grootste deel van de taken van Boersen op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en openbare ruimte overneemt. Twee lopende projecten uit deze portefeuille worden overgenomen door wethouder Anne-Marie Kennis, namelijk de HOV en de aanpak van het plan voor de Bijvanck. Kennis treedt namens Blaricum ook toe tot het algemeen bestuur van de Regio Gooi en Vechtstreek.

Klingenberg gaat het college vertegenwoordigen in de Gemeenschappelijke regeling Rioolzuiveringsinrichting Gooiersgracht en wordt bestuurslid van het Vijzelgemaal Eemmeer.