HvB vraagt aandacht voor verbreding A27

5 jan, 2024

Uit de Gooi en Eemlander

De kapotte verlichting bij de op- en afritten van de A27 naar Blaricum en Huizen is Hart voor Blaricum al een tijd een doorn in het oog. Nu de verbreding van de A27 de komende jaren is uitgesteld, vreest raadslid Han Landman van de lokale partij dat de verlichting ook niet gerepareerd gaat worden.

„Juist het drukke kruispunt met de op- en afritten naar en van de A27, de Randweg-Oost en Stichtseweg en de oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers blijven dus ook gevaarlijk donker”, stelt Landman. Hij uit zijn zorgen in een serie vragen aan het college van Blaricum. Zo wil hij weten of het college – wellicht via de provincie – dwangmiddelen heeft richting Rijkswaterstaat om de verlichting te laten repareren. Want behalve dat het gevaarlijk is, ziet het er ook niet uit, vindt Landman.

Daarnaast heeft het niet doorgaan van de verbreding van de A27 ook andere ’vervelende gevolgen’ volgens Landman. „De files in de ochtend richting Hilversum en omgekeerd vanaf knooppunt Eemnes en afslag Blaricum/Huizen zullen alleen maar langer worden. Dat is slecht voor onze inwoners en slecht voor het milieu.” Bovendien zal de geluidsoverlast die omwonenden ervaren ook langer blijven bestaan, omdat de aanpak van de geluidswal samenhangt met de verbreding. Dus die aanpassing zal ook niet gebeuren, verwacht het Hart voor Blaricum-raadslid.

Hij vraagt het college vinger aan de pols te blijven houden bij Rijkswaterstaat, totdat de Blaricumse knelpunten zijn aangepakt.