Motie Steuntje in de rug voor nieuwe bewoners zorgappartementen Sherpa

21 apr, 2021

Voorzitter,

Vanaf deze week hebben 29 bewoners, cliënten zo U wilt, hun intrek genomen in het nieuwe Sherpa appartementencomplex in de BM nabij Bruijs. 29 bewoners met een Niet-Aangeboren-Hersenletsel. Het zal je maar gebeuren en je leven van de ene op de andere dag op zijn kop zetten. Verhuisd vanuit Huizen omdat de behuizing daar flink gedateerd was naar een splinternieuw prachtig pand in de BM. Een inclusieve wijk zou je kunnen zeggen.

Als gemeente heeft Blaricum een reputatie hoog te houden als het gaat om haar nieuwe bewoners een gepast en warm welkom te heten. Vaak is dat het geval met een boeketje, historisch boekje van Frans Ruijter en gesigneerde brief namens B&W.

in het najaar 2020 viel mijn oog op een artikel G&E (ja ja van onze correspondente) afkomstig van een toekomstige bewoner, die aangaf dolblij te zijn met de op handen zijnde verhuizing naar de BM, maar wel serieus aandacht vroeg voor, de in zijn ogen, fikse verhuiskosten voor rekening van de bewoners, die geen of nauwelijks inkomsten hebben.

Ja “verhuizen kost nou eenmaal stro” zo luidt het gezegde. Maar in dit geval vooral kosten die voortkomen uit de wens en ambitie om de zelfredzaamheid te bevorderen. Zoals daar zijn centrale bewassing, waarvoor in de plaats nu iedere bewoner een wasmachine droger op zijn appartement moet hebben. Of magnetron/strijkbout. Maar wellicht alledaags zaken die U of ik zouden wensen in een nieuwe behuizing. Allemaal zaken die je niet 1-2-3 uit je Wajong uitkering, of wat ervan overblijft, schudt. Heb hierover meerdere malen gesproken met bewoner en management Sherpa de afgelopen 6 maanden en dit heeft geleid tot deze motie VADO (Vreemd Aan De Orde) die HvB graag indient.

“Een bijzonder warm welkom, voor een bijzondere groep nieuwe Blaricummers met een

financieel steuntje als tegemoetkoming”

Willem Pel – 20 april 2021

lees hier de originele Motie