Nieuw beleid Kermisweek heeft gewenst resultaat

26 aug, 2019

De kermisweek Blaricum 2019 ligt al een paar dagen achter ons.
Maar wat een geslaagde kermis met dorpse spelen, wederom perfect georganiseerd door de Oranjevereniging. Ook het weer werkte daaraan mee. Wat dit jaar verder ook goed werkte was de samenwerking tussen horeca en dienstverleners namens gemeente, die de avonden ordelijk liepen verlopen.

Ten eerste was daar de risico-zaterdagavond, waarvoor B&W dit jaar geen straatvergunning verleende. Dus geen biertap en feesttenten op de openbare weg. Dit Ingegeven door de vele ongeregeldheden van 2018. Dat gaf de nodige politieke commotie. De overige avonden (zeg maar maandag – woensdag) waren daar wel de gebruikelijke buitenactiviteiten toegestaan.

Onder aanvoering van Hart voor Blaricum heeft de meerderheid van de raad  dit besluit van B&W gesteund. Dit heeft ons de nodige kritiek opgeleverd van enkele oppositiepartijen en fervente kermisklanten.

Uiteindelijk is de zaterdagavond rustig en ordelijk verlopen net als de rest van de kermisweek. Een prima balans tussen feestvierders en aanwonenden is hiermee weer hersteld. Als Hart voor Blaricum komen we onze verkiezingsbelofte hiermee na om de kermis een meer dorpser karakter te geven.

Willem Pel
Fractievoorzitter