Onze Top-5 kandidaten:
1        Anne-Marie Kennis
2        Willem Pel
3        Han Landman
4        Satyamo Uyldert
5        Ilona Haas

We stellen ons even voor

Lijsttrekker Anne-Marie Kennis
Anne-Marie Kennis is in de huidige coalitie wethouder voor HvB. “Ik heb mij de laatste vier jaar met hart en ziel ingezet voor Blaricum en hoop dit de komende vier jaar te mogen continueren. Al onze speerpunten vind ik bijzonder belangrijk.” Blaricum zelfstandig houden met behoud van het dorpse karakter in alle dorpsdelen, het voltooien van de prachtige wijk de Blaricummermeent en het gezond houden van de gemeentelijk financiën met mogelijk nog verdere lastenverlaging voor de inwoners zullen prioriteit zijn de komende jaren voor Anne-Marie.


Willem Pel
Willem Pel is zijn hele leven al woonachtig in het Gooi en sinds 1985 in Blaricum. “Als ‘volbloed’ Erfgooier ben ik mij historisch bewust van ons prachtige dorp en verbinding in de gemeenschap. Tegengaan van oprukkende ongewenste bebouwing en aanleg van infrastructuur ten koste van groen, water en woongenot is ook mijn missie.” De afgelopen raadsperiode heeft Willem al ‘warm kunnen lopen’ als fractievertegenwoordiger. Daarvoor is hij jarenlang als voorzitter van de vereniging ter bescherming van  het Bijvanck-park actief geweest, onder meer tegen aanleg van vrije busbanen HOV. Zijn ‘can do’ mentaliteit in zijn huidige job als manager binnen een internationaal IT-bedrijf en politieke gedrevenheid komen goed van pas om ambities voor ons dorp maximaal te realiseren.

Han Landman
Han Landman – voelt zich 45 – heeft 38 jaar een eigen schoenenwinkel gehad en is oprichter en thans ambassadeur van het webplatform TopShoe.nl. Han heeft diverse bestuurlijke functies gehad op velerlei gebied. “Als gepassioneerd ‘Nieuwe Denker’ in de ‘Nieuwe Tijd’ wil ik graag verdere samenwerking met Laren, Eemnes en een gezamenlijke ontwikkeling in de kustvisie Gooimeer met Huizen.” Bruggenbouwen en enthousiasmeren is zijn credo. Toerisme is de uitdaging en kans voor werk en ontspanning in de regio.

 

Satyamo Uyldert
Satyamo Uyldert, psycholoog, schrijver en astroloog, is sinds 2006 raadslid namens Hart voor Blaricum in de gemeenteraad. Ondanks zijn progressieve karakter is hij conservatief als het om Blaricum gaat met zijn rijke agrarische en artistieke verleden. “Grootschaligheid, hoogbouw en verstedelijking zijn ongezond en uit den boze. Een fusie met andere gemeenten zie ik als een ondermijning van de democratie”, aldus Satyamo. Natuur, duurzaamheid en kleinschaligheid zijn heilig voor hem, omdat ze de mens het meest zichzelf laten zijn. Waarden waarvoor hij in de raad opkomt.

 

Ilona Haas
Als erfgoedprofessional en freelance schrijfster geniet Ilona Haas elke dag weer van de inspiratie die Blaricum haar biedt dankzij het bijzondere karakter. Sinds enkele jaren woonachtig in de Blaricummermeent heeft ze snel haar draai gevonden in de regio en het dorp. Omdat ze ziet dat in de snel veranderende samenleving ook Blaricum mee moet veranderen, maar het eigentijdse karakter beschermd moet worden, wil ze graag haar kennis en (politieke) ervaring inzetten. “Niet alleen maar roepen hoe het moet, maar daadwerkelijk verantwoordelijkheid nemen, ook voor degenen die dat niet zelf lukt,” is haar motivatie om als raadslid Blaricum het dorp te laten blijven zoals zij deze groene parel heeft leren kennen.