HvB wil onderzoek camperplaats Stichtse Strand

22 sep, 2023

Update:
Bij de behandeling van deze motie is door HvB besloten de motie aan te houden. Eerst moeten een aantal zaken nader onderzocht worden.

Marjolein Vos, G&E

Als het aan Hart voor Blaricum (HvB) ligt komt er een camperplaats op het parkeerterrein bij het Stichtse Strand. De partij vraagt het college van b en w te onderzoeken of dit idee kan worden uitgevoerd.

Waarom heeft Blaricum in tegenstelling tot Laren en Huizen eigenlijk geen camperplaats? Deze vraag houdt volgens Ramona Beemsterboer (HvB) veel Blaricummers bezig: ,,Campers zijn tegenwoordig zo populair. Ik heb er wat onderzoek naar gedaan. Op dit moment staan er 170 duizend campers geregistreerd in Nederland, en dit aantal neemt aantoonbaar toe. Het gros van de campers is zelfvoorzienend, met zonnepanelen en al, dus veel extra voorzieningen hoef je niet per se te treffen. En op het parkeerterrein van het Stichtse Strand hebben we ruimte genoeg, ook op mooie dagen als er veel strandgasten zijn. Bovendien is er geen bestemmingswijziging nodig om zo’n plek te realiseren. Ik zie geen enkele beperking om hier wat moois van te maken.’’

Overlast

Het HvB-raadslid denkt dat een camperplaats ook helpt tegen de overlast op het strandje. ,,Het is nu wel wat rustiger dan het is geweest, maar helemaal onder controle is de situatie niet. Neem die afvaldumping van afgelopen zomer. Dat wil je niet.’’

Beemsterboer raadt het college aan om contact op te nemen met de Nederlandse Kampeerauto Club, een organisatie die gemeenten gratis adviseert over de wet- en regelgeving rond camperplaatsen, en biedt ook begeleiding bij de realisatie ervan.

De motie Camperplaats Stichtse Strand wordt dinsdag 26 september ingediend in de raadsvergadering. Beemsterboer hoopt dat een concreet plan in januari 2024 aan de raad kan worden voorgelegd.

De vergadering is openbaar dus u kunt deze bijwonen in het BEL kantoor in Eemnes en start om 20 uur.
Klik hier voor de agenda