Democratisch Alternatief Blaricum voegt zich bij de coalitie

29 jan, 2020

Uit de ‘ Laarder Courant de Bel’
(Foto: Yvonne Verburg) v.l.n.r.: Rob Bruintjes, Ramona Beemsterboer-van Urk Dam en Leon van Urk Dam.

BLARICUM – Een opmerkelijke move van Democratisch Alternatief Blaricum (DAB). De oppositiepartij voegt zich per direct bij de coalitie. “We staan qua gedachtegoed, met name over de zelfstandigheid van ons dorp, steeds vaker op één voet met de coalitie”, licht DAB-fractievoorzitter Ramona Beemsterboer-van Urk Dam toe.

“We hebben met de coalitiepartijen goede gesprekken gevoerd. De lokale visie en speerpunten van DAB zijn uitvoerig besproken en vergeleken met het huidige coalitieakkoord. We zijn tot de conclusie gekomen dat wij hetzelfde willen voor de inwoners van Blaricum, wellicht soms met een andere invulling of andere ideeën over de exacte aanpak, maar zeker in staat om samen naar oplossingen te zoeken”, aldus de DAB-frontvrouw gisteravond tegen de raadsleden.

Chemie

Willem Pel, Hart voor Blaricum-fractievoorzitter en tevens de woordvoerder namens de coalitie, zegt vooral blij te zijn ‘in DAB een bondgenoot te hebben gevonden op voor ons belangrijke dossiers’. “We merkten ook dat we al werkende in deze raadsperiode goed met elkaar overweg kunnen. De chemie is er en veel zaken uit het coalitieakkoord zijn uit het hart van DAB gegrepen. We sluiten mooi op elkaar aan”, zegt hij.

De coalitie kan het nu met tien stemmers (nog) makkelijker krijgen in de raad. Dat zal slikken zijn voor de oppositie (VVD en D66) die nu nog over vijf stemmen beschikt.

Terugkeer

DAB-oprichter Rob Bruintjes, die al langere tijd door ziekte uit de roulatie is maar de laatste maanden keihard heeft gewerkt aan zijn herstel, heeft het voornemen om komende maand weer terug te keren in de Blaricumse gemeenteraad. “Hij is van alle gesprekken om de hoogte en staat volledig achter deze stap”, aldus Ramona Beemsterboer-van Urk Dam.
Dit betekent overigens niet dat DAB afscheid gaat nemen van zijn tijdelijk vervanger Leon van Urk Dam. Hij zal na terugkeer van Bruintjes, zoals ook vóór zijn raadslidmaatschap, actief blijven als fractievertegenwoordiger.​