Hart voor Blaricum vraagt aandacht voor erfgoed in nieuwbouwwijk

10 jul, 2018

BLARICUM – Hart voor Blaricum dient vanmiddag tijdens de raadsvergadering – met brede steun van de coalitiepartijen – een motie in om meer aandacht te besteden aan het erfgoed dat de Blaricummermeent rijk is.

“Diep in de bodem onder de nieuwbouwwijk bevindt zich een bijzonder archeologisch monument. Het prehistorische jachtkamp is niet zichtbaar, maar is enkele meters onder de nieuwe woningen en pleinen behouden gebleven”, aldus Ilona Haas van Hart voor Blaricum.

Speeltuin
Om te herdenken dat hier duizenden jaren geleden al mensen samenkwamen om te vissen, te jagen en samen te leven in tijdelijke woonkampementen wil Hart voor Blaricum dat er een speeltuin wordt ontworpen die hieraan herinnert.
“Daarnaast vindt de gemeenteraad in meerderheid dat het bestaande kunstwerk ‘Wachtend Land’ niet verloren mag gaan wanneer straks alle bebouwing klaar is. Ook daarin voorziet de motie met een oplossing, door de bestaande QR-codes die verwijzen naar de bijbehorende website meer verspreid aan te brengen in de wijk.”