Raadslid Beemsterboer stapt over naar Hart voor Blaricum

21 apr, 2021

Gooi en Eemlander – Mirjam van Twisk

Het Blaricumse raadslid Ramona Beemsterboer gaat met onmiddellijke ingang deel uitmaken van de fractie van Hart voor Blaricum. Dat maakte zij dinsdagavond 20 april j.l. aan het begin van de raadsvergadering bekend.

Lees hier : Nieuw fractielid Ramona Beemsterboer-Van Urk Dam stelt zich voor.

Beemsterboer, die zich vorig jaar afsplitste van Democratisch Alternatief Blaricum en als eenmansfractie verder ging, neemt deze stap omdat zij het raadswerk in haar eentje te zwaar vindt. Als eenmansfractie moet je je met alle portefeuilles bezighouden en dat had tot gevolg dat ik me niet voor honderd procent heb kunnen richten op de facetten uit het raadswerk die mij na aan het hart liggen.

Omdat Beemsterboer ook na de verkiezingen van volgend jaar als raadslid actief wil blijven is zij op zoek gegaan naar een fractie waarbij zij zich zou willen aansluiten. Haar sterke voorkeur ging daarbij uit naar een lokale partij. Zij koos voor Hart voor Blaricum, de grootste fractie in de Blaricumse raad, omdat het partijprogramma van die lokale partij het beste aansluit bij haar eigen idealen.

Met de overstapt van Beemsterboer heeft de fractie van Hart voor Blaricum nu vijf van de vijftien zetels in de Blaricumse gemeenteraad.