Verlichting aantal bussen Stroomzijde Meentrace HOV

3 jun, 2021

Tijdens de raad Blaricum van 1 juni jl. heeft een ruime meerderheid van de raad de motie van Hart voor Blaricum aangenomen om af te zien van Buslijn 200 over de nieuwe HOV-route via de Stichtseweg en Stroomzijde in de Blaricummermeent. De motie verzoekt om spitsbus 200 vanaf A27 de kortste route via Randweg en ‘t Merk naar Huizen te laten rijden, zoals aanvankelijk ook bedoeld door concessiehouder Transdev.

Buslijn 200  zal in de spits voornamelijk studenten, scholieren en forensen gaan vervoeren vanaf Huizen naar Utrecht Uithof. De halte Regentesse bij winkelcentrum Oostermeent is eveneens goed bereikbaar voor reizigers uit de Blaricummermeent en Bijvanck.

Het toevoegen van buslijn 200 aan het fiks aantal HOV-bussen op de Stroomzijde maakt de druk op de veiligheid aldaar onnodig groot.

Hart voor Blaricum is nooit voorstander geweest van een HOV-lijn door de woonwijk, maar daarentegen overtuigd van een vlotte afwikkeling via de ruime 4-baans ’t Merk en Randweg.

Bij de keuze voor het Meenttracé zijn destijds door de raad van Blaricum zorgpunten meegegeven, zoals bomenkap en veilige oversteken voor fietsers en voetgangers.

Met name de veiligheid voor schoolgaande kinderen bij de Stroomzijde leeft breed onder de inwoners van Blaricummermeent en Bijvanck en er worden maatregelen voorbereid.

Door nu duidelijkheid te geven aan onze inwoners over het maximaal aantal bussen straks via het Meenttracé, en tegelijk de reizigers een vlotte OV-verbinding naar Utrecht te bieden, vertrouwt Hart voor Blaricum op een positieve definitieve uitwerking van de motie.

Hart voor Blaricum
Willem Pel
fractievoorzitter